3D-gewoven stoelbekleding biedt onbeperkte mogelijkheden voor personalisatie

28-2-2020

3D-weven biedt klanten de mogelijkheid zelf stoelbekleding te ontwerpen 3D-weefmachines maken bekleding zonder naden op maat, waardoor er geen stof verspild wordt Ieder interieuronderdeel van stof komt in aanmerking voor 3D-weven. Ford introduceert baanbrekende technologie om stoelbekleding te produceren met behulp van '3D-knitting' (een driedimensionale weeftechniek) waardoor je er zelfs je telefoon mee kunt opladen.


 • 3D-geweven stoelbekleding
 • Personaliseer jouw interieur

  Ford past productietechnieken toe die worden gebruikt bij het maken van hardloopschoenen, kleding en meubels. Het bedrijf onderzoekt de mogelijkheid om klanten zelf stoelbekleding te laten ontwerpen en persoonlijke touches, zoals stoelvakjes en verschillende soorten vulling toe te voegen. Ook zou er keuze zijn uit beter ademende materialen voor bijvoorbeeld in de zomer zomer.


 • 3D-geweven stoelbekleding
 • Ford werkt aan slimme bekleding

  De technologie zou het ook mogelijk maken om stoffen met ingebouwde connectiviteit te gebruiken. Denk hierbij aan bedieningselementen voor de portieren en ramen, maar ook draadloze oplaadmogelijkheden voor smartphones en sensoren om de gezondheid van de bestuurder mee in de gaten te houden.


3D-geweven stoelbekleding

“Mensen vinden het leuk om hun spullen te personaliseren. In het kader van ons ontwerpproces waarin de mens centraal staat, onderzoeken we hoe we dat kunnen bereiken via stoelbekleding die ook intuïtieve functionaliteiten zou kunnen bieden”
 - Anais Castinel, Interior Designer, Ford Europa. “3D-weven biedt interessante mogelijkheden die de grenzen van ontwerpen verleggen en het reizen voor bestuurder en passagiers comfortabeler en prettiger maken.”


 • 3D-geweven stoelbekleding
 • Flexibel en duurzaam

  De 3D-weeftechniek biedt meer flexibiliteit bij het ontwerpen, vermindert het aantal productiestappen en zorgt voor minder afval doordat er geen losse stoffen en onderdelen hoeven te worden geknipt en aan elkaar genaaid. De 3D-weefmachines maken bekleding zonder naden en kunnen verschillende garens gebruiken, bijvoorbeeld polyester, wol, zijde, koolstofvezel en zelfs gerecyclede materialen.


 • 3D-geweven stoelbekleding
 • Nog persoonlijker en van hogere kwaliteit

  Klanten zouden de optie hebben om verschillende hoezen voor de zittingen voorin en achterin de auto te kiezen. Zo kunnen de stoelen achterin bijvoorbeeld worden ontworpen voor kinderen of huisdieren. Verdere personalisatie kan bestaan uit individuele kleurencombinaties en afbeeldingen.

  De technologie zorgt voor meer precisie en kwaliteit dan bij een traditionele stoelhoes. Hierdoor worden de driedimensionaal geweven hoezen ontwikkeld met een optimale pasvorm voor de stoel en wordt de kans op plooien verminderd.


 • 3D-geweven stoelbekleding
 • Niet alleen de stoelbekleding

  Elk interieuronderdeel dat van stof is gemaakt, komt in aanmerking voor 3D-weven. Het dashboard en de portieren zouden kunnen worden voorzien van een ontwerp dat er – afhankelijk van de kijkhoek – anders uitziet. Op deze zelfde manier zouden logo’s en afbeeldingen kunnen worden verwerkt in de bekleding.


 • 3D-geweven stoelbekleding
 • De ontwikkeling gaat door

  Ford loopt voorop bij de ontwikkeling van stoelbekleding waarbij het comfort en gemak van klanten centraal staat. De nieuwe Ford Puma Titanium is voorzien van de eerste verwijderbare stoelhoezen van Ford, met een handig geïntegreerd rits systeem. Omdat de hoezen wasbaar en verwijderbaar zijn, zijn ze een stuk makkelijker schoon te maken. Dit helpt het interieur fris te houden en kan natuurlijk ook bijdragen aan een betere restwaarde bij het doorverkopen van de auto.


 Deel dit bericht

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws